Viiden sukupolven tarina

Juuret Juuson kartanossa

Hotelli Kuusankan juuret ovat vanhassa Juuson kartanossa. Paikalla on majoittamisen perinteitä viiden sukupolven ajalta. Juuson kartanon Juuso-isännän jalanjäljillä Hotelli Kuusankaa isännöi nyt esi-isiensä Juuson, Aaron ja Arvin sekä isänsä Paavon perinteitä kunnioittaen Harri Kallunki vaimon Sannan ja perheensä kanssa.

Juuson kartanossa yövyttiin jo 1840-luvulla keskellä Kuusamoa. Kaukaa Kuusamon erämaakylistä tulleet maalaiset yöpyivät kirkonkylällä käydessään Juuson kartanossa. Paikalla on toiminut myös kahviloita ja ravintoloita, joista legendaarisin1960-luvulla toiminut Hotelli Elka.

Sukupolvesta toiseen

Harrin äiti Tuula Kallunki emännöi Paavon rinnalla hotellia 3 vuosikymmentä vuoteen 2015 saakka. Perheyritys Petäjäkylä siirtyi Harrin hallintaan vuonna 2005, mutta Hotellin päivittäinen pyörittäminen on ollut vanhemman sukupolven vastuulla nuoremman sukupolven Harrin ja Sannan keskittyessä Petäjäkylään ja perheen toiseen yritykseen Ruska Laukkan toiminnan kehittämiseen.

”Kun hotellille mietittiin 1990-luvun puolivälissä uutta nimeä, meille oli selvää, että sopiva nimi löytyy luonnosta. Vielä tuolloin Kuusamoa ei kutsuttu luontokaupungiksi, mutta jo silloin kallein aarteemme oli ja on edelleen Kuusamon ainutlaatuinen luonto. Olimme aikaamme edellä”, sanoo Tuula Kallunki.

”Nimi Kuusanka liittyy luontoon, puhtauteen ja inhimillisyyteen. Kuusanka, kuukkelin vanha nimi, edustaa luonnonläheisyyttä parhaimmillaan.”

Nykyään samat arvot

Kuukkeli on metsän emäntä, metsässäkulkijan kaveri, sielunlintu ja onnenlintu.

”Elinympäristö puhtaus, viihtyvyys, inhimillisyys ja perinteiden kunnioittaminen liittyvät onnenlinnun nimeä kantavaan hotelliimme ja Kuusanka antaa siivet perheyrityksellemme.”

”Molempien yrityksien toimintaa ohjaavat perheen arvot, kuten vastuullisuus, eettisyys, kestävä kehitys ja pitkäjänteinen toiminta”, kertoo Harri Kallunki.

”Tänä päivänä meille on tärkeää vaalia perinteitä, mutta samalla nykyaikaistaan toimintaa. Ihmisten, luonnon ja eläinten yksilöllinen kunnioittaminen kunnioittaminen ovat tärkeitä jokapäiväisessä toiminnassa.”

Nykyajan hotelli Kuusangan väki toivottaa matkailijat tervetulleiksi vieraaksemme!

Petäjäkylä on osa samaa perheyritystä.